WOENSDAG-WENSDAG

Hocus Pocus zei de krokus, Hocus Pocus…hier ben ik.

Ik heb het graag over Kalmaandag, Dansdag en Wensdag, Wonderdag, Wijdag, Schaterdag en Zindag. Klinkt veel leuker. Levendiger en hoopvoller. Ik ga ze vanaf nu vaker noemen.

Woensdag, vandaag is het woensdag. Die ‘oe’ klank maakt het zwaar. Als lagereschoolleerling was ik altijd blij dat we die dag maar een halve dag school hadden. Dacht de hele ochtend aan de middag. Om de moed er in te houden? Onbewust wilde ik er vast al graag een wensdag van maken denk ik. Wensdag biedt verrassing en hoop. Is leuk…ik kan wat wensen: een lentezonnetje ( wordt net ingelost) een goede ingeving voor een schrijfonderwerp. Wat meer tijd voor vandaag, want ik wil nog zoveel. Of ze uitkomen of niet, Wensdag kleurt mijn dag en woensdag klinkt als Boendag, doendag, doemdag.

Ik wens jullie een prachtige Wensdag.