Het zomert volop en dat nodigt uit tot vertragen. Tenminste bij mijn andere ik. Die wil deze dagen het liefst laten gebeuren. Je neus achterna. Dat is zomer voor mijn andere ik. Dansend en springend zonder zorgen, alle dagen van de week door.

Mijn realiteit is anders. Want ìk (plichtsgetrouwe ik) meen, dat er, ondanks dat het zomer is, echt nog de nodige dingen moeten worden gedaan. De structuur van de dagen mag vooral niet worden losgelaten. Dat geeft zo’n puinhoop. Dus keer op keer, tot vandaag aan toe vervul ik al mijn plichten variërend van de was en de strijk tot de boodschappen en de bezoekjes en afspraken en…………………………………….en daar heeft mijn andere ik zò genoeg van. De zomer, de zon,dat warme weer….ze roepen me….. maar ik roep harder. Ik moet eerst dit verhaal nog met jullie delen ….en dàn mag ik gaan zomeren. Toegeven aan de zomerse lokroep van mijn andere ik, die van Festina Lente haast je langzaam houdt.

Nu vraag je je misschien af waarom ik mijn verhaal eerst nog wil delen?

Nou dat zit zo: ik moet eerst nog ergens doorheen. Zeg maar in het diepe springen. Mijn verhaal voor mijn dagboek moet de buitenwereld in. Vòòr de vakantie. Wat voor een eerste keer heel eng blijkt om te doen, want ik stel het maar uit. Ook vreemd, want ik heb al mijn teksten voor mijn website toch ook al aan de buitenwereld laten zien. Mijn leven blijft vol raadsels. En dat vind ik heel fijn, want dan valt er veel op te lossen en te delen via mijn FestinaLente dagboek. Misschien kunnen jullie daar je voordeel mee doen. Of wellicht herken je je in wat ik opschrijf.

Zoals over de dagen van de week door de ogen van mijn andere ik. Daar wil ik jullie graag over vertellen. Regelmatig kom ik ze her en der tegen, die andere dagen van de week. Zij helpen me om beter te leren luisteren naar mijn andere, zeg maar FestinaLente-ik. Ze geven iedere dag een andere kwaliteit en dat roept iets festinalenteachtigs bij me op: Kalmaandag, Dansdag, Wensdag, Wonderdag, Wijdag, Schaterdag en Zindag. En daarbij, ze vormen samen toch een mooie structuur. Als dat geen reden genoeg is om te gaan zomeren…..

Als jij dit dadelijk leest zou ik het fijn vinden om van je te horen wat het bij jou oproept. En ik wens je voor de komende vier weken en daar na al die kwaliteiten van de dagen van de week toe. Ik ga zomeren ! FIJNE VAKANTIE !