FestinaLente

Door FestinaLente-haast je langzaam- wil ik graag in contact komen met vrouwen die niet meer vanuit onrust en stress, maar vanuit rust en vertrouwen hun eigen leven willen leiden.

Inspiratie

Één van mijn inspiratiekanalen stroomt door mijn maanagenda. Een agenda waar ik heel blij mee was toen ik hem ontdekte. Ik was op dat moment erg bezig met het gaan stoppen van mijn menstruatiecyclus. Die had zijn vervelende kanten, maar het voelde ook altijd als een grote schoonmaak. Ik kon er weer tegenaan. Dat zou ik gaan missen, zo dacht ik. Ik ervoer helemaal niet dat dit ritme en dat van de maan samenhingen. En dat dat zo zou blijven. Stom. Want de maan blijft wel. Ik had het dus kunnen weten maar het was meer een “hoofd-weten”.

Dat maanritme is dus helemaal niet voorbij. Ik voel het nu zelfs beter door me heen stromen. En probeer er gebruik van te maken.

Een maanjaar bestaat uit 13 maanden. Het begint rond de volle maan in oktober. De 13 maanden bestaan uit periodes van 4 weken, de omwentelingstijd van de maan: wassende maan, volle maan, afnemende maan en nieuwe maan. Elke periode heeft een eigen energie. Je daarop afstemmen zorgt er voor, dat jouw energie vóór jou werkt. Je meeneemt.

Zoektocht

Ik vind het een hele zoektocht in jezelf naar die stroom. Soms lukt het me in de stroom te komen, zoals vandaag. Ik merk dan bijvoorbeeld, dat er gewoon verhalen in me opkomen. Die zich dan ook net zo gemakkelijk laten neerschrijven. Het is wassende maan. Op weg naar volle maan . Een geschikte periode voor creatieve activiteiten. Ik ga, merk ik, ook ineens stappen zetten en dingen die ik al lang wilde doen , uitvoeren .

Ik herinner me hoe ik vroeger 1 week per maand had, waarbinnen ik bv. allerlei telefoontjes pleegde, die ik steeds maar voor me uit had geschoven . Wie weet was dat ook wel met wassende maan.

Ik weet er eigenlijk weinig van. Laat me daarom graag inspireren door wat ik lees over de invloed van het maanritme op ons denken en doen.

Wij worden veel meer geleid door deze energieën dan we in de gaten hebben. Denken het allemaal zelf te doen, terwijl het gewoon gebeurt als je er op durft te vertrouwen en je meer bewust wordt van dat ritme. Vaak vind ik dat niet opschieten, zit ik te wachten. Alles gaat traag, op zijn tijd! Wat ik natuurlijk eìgenlijk wil. Haast je langzaam .Toch voelt het dan juist of ik mijn tijd niet goed benut. Wat over een jaar gezien dan wel weer meevalt als ik zie wat ik allemaal heb gedaan dat jaar.

Zin in meer?

Wil je meer lezen over deze inspiratiebron?

Google dan op modron moonflow.

Daar vind je informatie over het werk van

Caroline Groeneveld, die de maanagenda ontwikkelde.

Zin in nog meer?

Wil je meer weten over Festina Lente haast je langzaam? Lees dan mijn dagboekverhalen op www.festinalentehaastjelangzaam.nl

Of schrijf je via de website in voor meer informatie of om je aan te melden voor een kopje thee, om met mij verder te praten.

Ik zou dat heel fijn vinden.