Festina Lente Haast je Langzaam is iets van alle tijden.

Mijn schoonzus Mientje stuurde me eens een foto van een putdeksel met de Latijnse variant ervan er op geschreven.

Nu stuurde haar nichtje Mia mij bovenstaande foto van een delftsblauw bord met de tekst in het Nederlands.

Het schijnt mensen van alle tijden bezig te houden. Mij deze week ook weer.Langzaam haasten ervaar ik het beste in de trein.

Ik heb het altijd heerlijk gevonden om stil te zitten en tegelijkertijd door die trein voortbewogen te worden. Niets te doen en toch vooruit komen. Ondertussen wat lezen, mijmeren,schrijven. Alsof dat niets is! Toch is dat iets van een andere wereld. Of zoals ik net las in het boek Kairos van Joke Hermsen, wat me vergezelt: “dat je al denkende ( en ik voeg er aan toe, en al schrijvende) de tijd en de ruimte vergeet. En dat geeft een intens gevoel van vrijheid. Alsof de tijd even stilstaat en in die stilte gevuld wordt met nieuwe gedachten”.

Afgelopen week kon ik dat weer eens goed ervaren omdat ik twee keer een treinreis van bijna vijf uur maakte op en neer naar Londen. Van Brussel tot Londen zit ik twee uur aan een stuk in één trein. En dan beleef ik langzaam haasten het beste. Door te zitten, wat te mijmeren,schrijven,lezen ben ik even in die andere dimensie. Aan het eind van de reis voel ik me geïnspireerd en uitgerust.

Binnenkort organiseer ik een paar keer een schrijfatelier. Als je schrijft, en mensen die meedoen bevestigen dat, ben je dus ook in die dimensie van inspiratie en creativiteit.

Ik vertoef graag in die wereld. Maak contact met mijn verhaal. Het verhaal wat ik toe wil voegen aan de wereld. Of zoals ik in het Boek ‘Kairos’ nog lees: “zonder verhalen krijgen we de erfenis van het verleden voorgeschoteld. Maar niet het Testament, de verhalen die ons leren hoe met deze erfenis om te gaan”.

Iets om nog verder over na te denken . Ik heb er een idee over, maar vat het niet helemaal. Kan er mijn gedachten over gaan opschrijven . Kijken wat dat Free-writing / vrij schrijven me brengt .

Wil jij ook ervaren wat Free-writing met je doet? Zoek je ook de dimensie van creativiteit en inspiratie in jezelf?

In maart en april organiseer ik 2 schrijfatelier bijeenkomsten van elk twee keer. Als je onder dit schrijfsel je naam achterlaat neem ik contact met je op.