Schrijfatelier

STADSTUIN THERESIA.

Vrijschrijven of Freewriting is een methode om jezelf vrij te schrijven.
Heerlijk om te doen en het brengt je in beweging.
Een leven zonder schrijven kan ik me niet voorstellen. Ik schreef altijd al voor mezelf. Gebruikte schrijven eigenlijk alleen om alle ellende van me af te schrijven in mijn dagboeken. Het teruglezen bracht mij inzichten waarmee ik verder kon op een positieve manier. Maar niemand las het of mocht het lezen. Want iets anders schrijven kon ik niet. Dat was mijn stellige overtuiging. Tot ik een paar jaar geleden kennis maakte met FreeWriting. Wat ik altijd al deed heette ineens Freewriting en bleek ook inzetbaar voor het schrijven van verhalen die het lezen waard waren. Dat gaf me vleugels en ik ging me in diezelfde periode ontdoen van een aantal negatieve overtuigingen over ‘kunnen schrijven ja/nee’ en begon te verhalen te schrijven en te (durven) plaatsen op de website waar je je nu bevindt. Onder het kopje ‘mijn dagboek’ kun je ze vinden.
Ik wilde er meer mensen kennis mee laten maken. En zo komen we na een oproep sindsdien bij elkaar om te schrijven. Elke eerste maandagavond van de maand. Van 19.15 tot 21.15 uur bij Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15a Tilburg.
Hoe wij te werk gaan op onze schrijfavonden:
na een klein kwartiertje voor koffie en thee bepalen wij onze startzin en schrijftijd. We beginnen te schrijven op een leeg vel papier, zonder stoppen of pen van het papier te halen. Alles is goed wat je schrijft. Fouten doen er hier niet toe. Ook als je niets weet schrijf je door. Schrijf je dat gewoon op… er komt altijd weer wat te voorschijn om te schrijven. Je stopt als de timer gaat, al is dat midden in een woord of zin.
Er komen ongekende dingen naar boven die je inspireren, richting geven, stappen laten zetten. Het gaat sneller dan nadenken en kan je helpen als je bv. ergens mee vast zit.
Een deelneemster schrijft: “Mij geeft het een gevoel van vrijheid, ruimte, lucht, van heft weer in eigen hand hebben. Als je het samen doet is het bovendien inspirerend, werkt verbindend en geeft gezelligheid.”
Je bent bij deze van harte uitgenodigd om te komen kennismaken met FreeWriting en zelf te ervaren wat het met jou doet. Breng zelf pen en papier mee waar jij je prettig mee voelt.
Wil je meer info of je aanmelden, mail naar 
miek@festinalentehaastjelangzaam.nl
Data voor 2022 zijn 7 november en 5 december.
De eerste schrijfavond in 2023 is 2 januari.
Kosten: € 3.50 contant per keer, inclusief koffie en thee.
Ga je met ons verder dan hanteren we een 7 rittenkaart.
Voor meer info of aanmelden stuur een e-mail naar
miek@festinalentehaastjelangzaam.nl

“Miek nam ons mee in haar passie van Vrij schrijven. Uitnodigende opdrachten, prikkelend, speels op een rustige en fijne manier. De tijd vloog voorbij. Het was fascinerend te ervaren hoe je in een gezelschap van met name onbekenden tot mooie uitwisseling komt. Het smaakt zeker naar meer. Iedereen heeft meteen voor de vervolgbijeenkomst aangemeld.
Ben je nieuwsgierig geworden? Laat het Miek weten dan is ze -bij voldoende interesse- vast bereid nog een bijeenkomst te plannen in de stadstuin”
www.festinalentehaastjelangzaam.nl/schrijfatelier

Stadstuin Theresia