De Magie van Schrijven

De magie van schrijven lag verborgen in de eerste drie jaar van mijn lagere school. Wat ging ík toch graag naar school.
En ook nu nog is de magie aanwezig…ik schrijf en vertel er graag over…

Lees meer

Tegenslag bij Berenjacht

Wat te doen bij tegenslag? Ga op berenjacht! We kunnen er niet bovenover…We kunnen er niet onderdoor…oh nee…we moeten er dwars door heen.

Lees meer

Inspiratie

Inspiratie…van inspiratie word ik blij. Altijd op zoek en dan is hij daar: Hocus Pocus zei de krokus…hier ben ik.

Lees meer

De Hoofdzaak

Denken dat je hoofd een computer is! Klopt dat? Algoritmen die het in de nabije toekomst voor het zeggen krijgen…is dat levensbedreigend?
Ik schrijf erover in mijn dagboek op mijn website want ook al heb ik weinig verstand hiervan en klinkt het beangstigend, het zet me wel aan het denken en mijn conclusie is : Nee, als wij mensen maar…

Lees meer

Langzaam haasten is van alle tijden

Haast je langzaam is van alle tijden. Dat zie je aan het tegelbord boven mijn schrijven. Ook van nu: een lange treinreis naar Londen. Ik zit. Een fijn moment om me langzaam te haasten. Voor mijn gevoel doe ik niets en ik hoef niets te doen. De trein beweegt mij voort. Ik mijmer, lees en schrijf wat. Vergeet alles om me heen. En kom uitgerust en geïnspireerd in Londen aan.

Lees meer

2019 Leeg?

Is 2019 leeg als het begint? Ik zeg nee, als ik al de afspraken zie die er al staan. Ik zeg ja, als ik denk aan inspiratie. En die inspiratie…die houdt me erg bezig.

Lees meer